REFLEXIÓ

En el procés educatiu actual i tenint en compte els constants canvis legislatius en matèria educativa, sovint plantegen nombrosos canvis en les metodologies docents. Així, s'han anat plantejant diferents mètodes d'avaluació per valorar l'adquisició de competències.
 
En aquesta assignatura hem tengut l'oportunitat d'anar aprenent i coneguent les diferents metotologies d'avaluació per poder-ho aplicar de la manera més adient, objectiva i justa a les nostres vides com a docents.
 
Sembla necessari utilitzar tots els diferents tipus d'avaluació, cada un al moment i situació més adient, per això el seu coneixament i domini són unes eines bàsiques i necessàries per a qualsevol docent.
 
També, aquesta assignatura ens ha servit primerament per saber que avaluar és una eina de caràcter formatiu que forma part del procés d’aprenentatge,  i que reuneix, recull i analitza dades significatives per tal de poder millorar o optimitzar els rendiments escolars, tan pel que fa a coneixements com a actituds.
 
El problema és que a vegades, aquest enfocament, que segurament compartirem tots, queda en segon terme, a favor d’avaluacions només de caire quantitatiu. 
 
Aquesta assignatura ens ha obert un ample ventall de possibilitats per avaluar com són les rúbriques, l'observació o l'entrevista que ens serveixen per valorar a l'alumne complementant les proves objectives escrites de tota la vida. Aquest tipus de mètodes d'avaluació ens permiten avaluar no només els coneixements sinó també els processos d'aprenentatge que segueixen els alumnes i les seves actituds. 
 
D'aquesta forma estem preparant als nostres alumnes perquè tenguin conèixements suficients però també els estem preparant per conviure amb tot tipus de persones, que al cap i a la fi és el que es trovaran al mon real. 
 
Amb aquests tipus d'avaluació ens permet seguir l'alumne de forma continua, és a dir, dur a terme una avaluació formativa, que ens permet anar canviant el procés per adaptar-nos millor a les necessitats dels nostres alumnes. d'aquesta forma no tenim només en compte els resultats finals o globals, que és l'avaluació sumativa.
 
També hem aprés que no sempre nosaltres hem de ser l'evaluador. Tenim la possibilitat de fer que els alumnes participin d'aquest porcés d'avaluació (coavaluació) inclús que ell mateix sigui capaç d'avaluar-se (autoavaluació). La coavaluació és una forma d'avaluar que ens pot ajudar en moltes ocasions a prendre decisions. Si contem amb l'opinió dels membres d'un grup sobre els altres podrem fer-nos una idea més propera a la vertadera realitat del paper que ha tingut cada un d'ells i per tant ser més justs a l'hora de qualificar.
 
També com docents hem d'estar disposats a ser avaluats. D'aquesta forma podrem millorar la forma en que evaluam i per tant beneficiar als nostres alumnes.

AUTOEVALUACIÓ

Per fer una autoevaluació hem de tenir diverses aspectes en compe, entre ells l'assistècia, el comportament i la participació a classe, el lliurament dels treballs en el temps establert i el continguts d'ells. Si avaluam cadascuns d'aspectes a tenir en compte, tots els membres del grup hem assistit regularment, el nostre comportament a classe ha estat adequat i les nostres participacions han estat en els moments adecquats.
En quant als treballs, tots ells han estat entregats a temps i amb la informació i els contingutas requerits.
En definitiva pensam que el nostre grup ha treballat molt bé.